З 27 серпня 2013 по 29 серпня 2013 року в м. Харків відбувся науково -практичний семінар «Сучасні методи обслуговування , експлуатації та ремонту кабельних мереж». Організатором семінару виступила Акціонерна компанія «Харківобленерго». 

У вступній частині вітальні слова учасникам семінару прозвучали від Голови правління АК «Харківобленерго» Гануса О.І., представників Харківської обласної державної адміністрації та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Сорокіна Б.В.

На семінарі були розглянуті проблеми, що виникають при експлуатації кабельних ліній. Своїм досвідом щодо вирішення цих питань поділилися представники провідних енергогенеруючих компаній України - Київенерго, Дніпроенерго, Львівобленерго, і Харківобленерго.

З доповіддю щодо змін у нормативній базі виступив перший заступник директора НТЦЕ «Укренерго» Квіцинський А.О.

Свої доповіді також представили технічні фахівці компаній виробників і постачальників електротехнічного обладнання. Науковий керівник ТОВ «Альянс С» Бутко М.В. виступив з темою: «Методи діагностики кабельних ліній, методи пошуку пошкодження на основі розробок НТУ «ХПІ» із застосуванням кабельної електротехнічної лабораторії «ЭТЛ- 10».

Практичною частиною семінару став пошук місць пошкодження кабельних ліній на базі полігону КЛ Харківських міських електричних мереж.

Учасники семінару компанії-виробники успішно продемонстрували своє обладнання для пошуку місць пошкодження в КЛ , засоби захисту, а також інше обладнання і комплектуючі для монтажу та ремонту КЛ. Зокрема, технічні фахівці ТОВ «Альянс С» представили лабораторію ЭТЛ -10 ( вир-ва Альянс С), установку для локалізації пошкоджень кабелів SFX 25 ( SebaKMT ), приймачі Digiphone plus ( SebaKMT ), Пошук-2006м і П-806 (вир-ва Альянс С), вимірювач параметрів силових трансформаторів К- 540-3 та інші прилади.

Заключним етапом науково-практичного семінару стало підведення підсумків та підготовка рекомендацій щодо внесення змін у нормативну документацію щодо організації науково-дослідних розробок та обліку експлуатаційними підприємствами .

У рамках семінару всі учасники змогли розглянути проблемні питання, обмінятися досвідом та обговорити перспективи подальшої співпраці.